Като член на регионалната комисия именно той е бил основен двигател

...
Като член на регионалната комисия именно той е бил основен двигател
Коментари Харесай

Богомил Петков, който тихо работи за Бургаско, достави голямо дарение за пострадалите в Турция

Като член на районната комисия точно той е бил главен мотор за отпущането на финансиране за ремонта на пречиствателната станция на бент. Ясна поляна, излиза наяве от документи

Богомил Петков е някогашен народен представител от „ Продължаваме промяната “, който безшумно работеше за решаването на проблемите в Бургаска област в последните два Народното събрание. За него доста не се написа, само че приносът му за повдигането на няколко доста значими за Бургас казуса, е безспорен, по тази причина през днешния ден ще го кажем.

Малко са хората, които знаят още, че фабриката му подари за потърпевшите от опустошителните трусове в Турция общо 487 вълнени произведения, пуловери, якета и детски комплекти, а персонално притежателят ги достави на място. Защото Богомил Петков постоянно е работел безшумно и няма навика да се бие в гърдите или да си наема глашатаи, които да приказват от негово име в обществените мрежи.

На 28 февруари цялостен бус с топли облекла дойде в Одрин, където е най-близкият център за събиране на помощи за потърпевшите региони. Те бяха дарени от „ Европа трико ”АД - трикотажната фабрика на Богомил Петков в севлиевското село Ряховците. След като научил за решението на Петков да помогне на потърпевшите от бедствието, което опустоши цели райони, с логистиката оказал помощ сътрудника му Емил Пейчев от Царево, който има опит с изпращането на помощи за Турция и Сирия.

Така със взаимни старания в Одрин значимата пратка от България е предадена персонално от притежателя на фабриката Богомил Петков и призната с благодарности от Мурат Улашдир, който е шеф на зоната за доставки в закрита спортна зала „ Синан ” в Одрин.
 Кадър от доставянето на даренията в Одрин
Както нагоре казахме обаче, като депутат Богомил Петков безшумно работеше за Бургаска област и това също би трябвало да се знае.

Флагман.бг получи достъп до писмата, които той е изпращал до редица министерства, поставяйки значими проблеми за Бургас като член на Парламентарната комисия по районно развиване.

От въпросите на народния представител и отговорите от министерствата, с които разполагаме, излиза наяве, че Богомил Петков е бил главен мотор и за отпущането на финансирането на ремонта на пречиствателната станция на бент. Ясна поляна. В момента реконструкцията към този момент е в капиталовата стратегия на Министерство на регионалното развитие и е на стойност 23 млн. лева

Другият значим проблем, издигнат от политика, е за брегоукрепването в региона на крайбрежната плажна линия в Ахтопол. Неколкократно като народен представител той е задавал въпроси към двама министри – Иван Шишков на районното развиване и Илин Димитров – на туризма, става известно, че отношение има и екоминистерството. Топката в този момент е в ръцете на Агенцията по кадастъра, чийто началник би трябвало да промени кадастралната карта, с цел да се случат нещата.

В Министерство на регионалното развитие процедурата е изпълнена, само че принципал на плажовете в Министерството на туризма, което би трябвало посредством взаимната комисия с Министерство на околната среда и водите да промени кадастралната карта.

„ Да, фактически след документално запитване от мен и до министъра на Министерство на регионалното развитие и отговор се оказа, че процедурата е спряла в Министерството на туризма. Отправих писмения си въпрос до Министъра на туризма на 13 януари и в отговор се оказа, че шеф СГКК Бургас към момента не е назначил комисия по чл.18, ал.1 от Наредба №1 за приемане на импортираните през авуст 2022 година планове за изменение на профилирани карти и регистри на морски плажове “, сподели Богомил Петков, потърсен за коментар от кореспондент на Флагман.бг.

В момента Богомил Петков още веднъж е претендент за депутат още веднъж от 2 МИР-Бургас. Той е трети в листата на коалиция „ ПП-ДБ “ и дава поръчка, че ще работи за решаването на проблемите на района, свързани с неговите пълномощия. Първата му и неотложна задача е точно брегоукрепването в региона на крайбрежната плажна линия в Ахтопол.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР